• ShapeCreated using Figma60 dagars öppet köp
  • ShapeCreated using FigmaFria returer
  • ShapeCreated using FigmaTrygg betalning

Engagemang och medlemskap

Det är vårt ansvar att bidra och engagera oss i hållbarhet och vi har en vilja att ständigt förbättras. Därför engagerar vi oss inte bara internt utan är även aktiva i en rad externa projekt och samarbeten.

Clean Shipping Index

Nilson Group är sedan 2012 stödmedlemmar i Clean Shipping Index. Det är en icke-vinstdrivande organisation som arbetar mot en gemensam kravställning för mer hållbara sjötransporter. Genom nätverket får vi tillgång till en databas i vilken rederier rankas utifrån deras arbete för minskad miljöpåverkan.

För mer information, besök: cleanshippingindex.com

Clean Shipping Index


CSR Scandinavian Shoe Industry

CSR Scandinavian Shoe Industry är ett nätverk där skobranschens största återförsäljare träffas och diskuterar hållbarhetsfrågor. Vi samlas två gånger per år för att lyfta frågor som rör miljö, arbetsförhållanden och sociala frågor i produktionsländer. Nätverket grundades 2016 och NilsonGroup är medlemmar sedan starten.

CSR Scandinavian Shoe Industry


Fur Free Alliance

Sedan januari 2011 har NilsonGroup ett avtal med Fur Free Alliance. Genom avtalet förbinder vi oss att endast använda skinnprodukter från djur uppfödda för köttproduktion och där skinnet är biprodukt.

För mer information, besök: furfreeretailer.com

Fur Free Alliance


Human Bridge

Human Bridge arbetar med bistånd, miljöfrågor och sociala insatser som gör skillnad för människor och bidrar till hållbar utveckling.

För mer information, besök: humanbridge.se

Human Bridge


Kemikaliegruppen

NilsonGroup är medlem i Kemikaliegruppen som delger sina medlemsföretag färsk information om kemi- och miljörelaterade frågor. De fungerar också som en plattform för kunskap som hjälper till att motverka förekomst av farliga ämnen.

Kemikaliegruppen


Svensk Handel

Svensk Handel är en näringslivsorganistation som arbetar med näringspolitik och arbetsgivarfrågot för Sveriges handelsföretag. Det är en medlemsdriven organisation som företräder företag inom parti- och detaljhandeln.

För mer information, besök: swedishfashioncouncil.se

Svensk Handel


Textil Recycling

NilsonGroup och Textil Recycling samarbetar för att skänka skor till återanvändning och återvinning. Tillsammans med Textil Recycling kan vi ta tillvara på skor som av någon anledning reklamerats i våra butiker. Textil Recycling samlar upp skorna i våra butiker och sorterar dem sedan för återanvändning eller återvinning.

För mer information, besök: textilrecycling.se

Textil Recycling


SSEI

SSEI är ett nätverk bestående av företag och organisationer inom svenska skobranschen som arbetar för att öka kunskapsnivån om miljöfrågor hos företagen. Man arbetar även med att utveckla ett verktyg (materialindex) som skall underlätta för det enskilda företaget att producera sina skor på ett mer hållbart sätt.

För mer information, besök: ssei.se

SSEI


ChemSec

ChemSec – Internationella Kemikaliesekretariatet – är en oberoende organisation som utan vinstintresse driver på omställningen från skadliga kemikalier till säkra alternativ. Detta gör de därför att skadliga kemikalier utgör ett av de största och allvarligaste hoten mot hälsa och miljö.

Genom egen forskning, gränsöverskridande samarbeten och praktiska verktyg driver de på utvecklingen för en striktare kemikalielagstiftning och en övergång till giftfria alternativ. Och ju fler som arbetar i samma riktning desto snabbare kommer omställningen att gå.

För mer information, besök: chemsec.org

ChemSec


No to pfas

NilsonGroup har som ambition att fasa ut hälsofarliga kemikalier för att värna om miljö och människor. PFAS är ett ämne som inte bryts ner i miljön under en överskådlig framtid och vi tycker det är viktigt att välja PFAS-fria material för att värna om kommande generationer. Vi har skrivit under Chem-Secs initiativ No to PFAS och tagit ställning till att begränsa användandet av flourkarboner/perflourerande ämnen och har därmed restriktioner på att våra waterproof-produkter ska vara fria från PFAS-ämenn.

För mer information, besök: chemsec.org/pfas

No to pfas


60 dagars öppet köp
2-6 dagars leveranstid
Köp nu, betala senare med Klarna
Returnera i butik

Det ska vara kul att shoppa skor! Hos oss på Skopunkten hittar du massor att välja på till priser som gör det ännu roligare att uppdatera skogarderoben.

Alla skor

Alla varumärken

Sitemap

Medlem

Bli medlem och få nyheter, medlemspriser och inspiration!

Läs mer om medlemskapet
Följ oss på sociala medier
Se mer skor:dinsko.se
Payments